Huhuu

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Harhailua sosiaalisessa mediassa

Läheiseni tietävät, että olen kai jotenkin myöhäsyntyinen sosiaalisen median käytössä. Kerron taustoja:

Kun Facebook rantautui Suomeen (koska se nyt oli?) hyvä työkaverini hyvin vanhassa työpaikassani intoutui siitä. Siellä kului tunteja, kaikenlaisia pelejä ja testejä. Ihmissuhteetkin sai hyvään solmuun kun lauantain ja sunnuntain välisenä aamuyönä siellä tykkäili vääristä ihmisistä. Koska olen koukuttuvaa lajia, päätin, että jätän facen muille, etten koukuttuisi siihen. Ja välttelinkin facebookia viimeiseen asti. Noin vuosi sitten taisin perustaa tilin, että saisin hieman harjoitella ennen kuin yritykseni alkaa toimia somessa. Veljeni on ainoa ystäväni... Harjoitusmielessä :) Oikeat ystäväni onneksi huomioivat facettomuuteni ja kutsuvat minua tapahtumiinsa perinteisemmin soittamalla, viesteillä tai sposteilla.

Noh, nyt yritykseni on Facessa ja olen ihan tyytyväinen siitä, miten olen sitä oppinut käyttämään (vaihdoin muuten facessa yrityksen nimen Seeste=Seesteliving. Tämä siksi, että sain viimein varattua sen nimiset domainit. Seesteliving on yritykseni virallinen nimikin). Mutta nämä jakamiset ja tykkäämiset on mulle vielä aika epäselviä. Jos ainoa kaverini tykkää jostain yritykseni julkaisusta, ja sitten katson hänen aikajanaansa, ei siitä kuitenkaan ole mitään merkintää siellä. Jos siis ajatellaan puhtaasti levikki- ja markkinointimielessä, olisi optimi, että tieto yrityksestäni, tuotteistani, kuvistani ja ilmapiiristä leviäisi mahdollisimman laajalle. Mutta miten se sitten leviää, ellei tykkäämällä? Kaveri tykkää tietysti myös yritykseni sivuista, mutta näköjään sekään ei auta tuomaan julkaisujani hänen omalle aikajanalleen. Vai miksi seinäksi sitä nyt kutsutaan?? Osaako joku selittää, miten tämä oikein toimii?

Sillä aikaa kun yritän selvittää faceen liittyviä käytännön juttuja (onnistuin muuten jopa lisäämään blogiini tuon face-linkin, joka vie Seestelivingin facesivuille, jippii), rekisteröidyin viimein yrityksenä myös Instagramiin. Instaankin olen yksityisesti kuulunut kokeilumielessä ehkä puoli vuotta. Säälittävämpää kuin facessa, seuraan ainoastaan Sarah Jessica Parkeria... Instagram tilini on @seesteliving ja siellä on nyt yksi kuva nähtävillä. Suuri osa keinuista otetuista ja muista kuvista on tietokoneella, ja nyt vasta opin, että sieltä on kuvia vaikeampi ladata instaan. Katsotaan, mitä saan aikaiseksi. Ainakin nyt Pop-up Pohjanmaasta tiedän sitten ottaa kännykuvia ja jakaa heti salamana. Eikun seuraamaan, mikäli yhtään kiinnostaa :)

Ja sitten jään miettimään, mikä somekanava seuraavaksi pitäisi ottaa haltuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti