Huhuu

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Mainoskuvaus - projektinhallintaa

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Se näköjään pätee tähänkin asiaan. Lisäksi tietysti ammattilaiset ja heidän neuvonsa, joiden avulla sain suunniteltua homman. Ja ehkä pientä onneakin: mikään ei hajonnut, lapset pysyivät hyvällä tuulella (enimmäkseen) ja vaatteetkin pysyivät siisteinä! Syli oli oikein edukseen, niinkuin pitikin.

Kuvaaja saapui paikalle ensimmäisenä. Kuvat otti Esa Siltaloppi ja assistenttinsa Niko. Sellaista valojen asettelun tarkkuutta en ollut tiennyt olevan olemassakaan. Lamppuja vietiin uloskin. Sekös lapsimalleja ihmetytti.

Malleja kaunisti Maria Uusihaka ystävänsä kanssa. Pienetkin saatiin houkuteltua istumaan edes pari minuuttia paikoillaan viitan alla.


Äidit pidettiin tyytyväisenä ruoalla ja juomalla ja äidit pitivät vauvat tyytyväisinä maidolla.
Kuvausvaatteet ovat Kappahlista ja niiden valinnasta vastasi Katriina Koskiniemi-Väisänen.
Tämä nuorimies menetti lopulta hermonsa. Onneksi kuvat saatiin nopeasti ja poika nukkumaan.


Oma roolini oli monipuolinen. Järjestin kaikki paikalle suunnilleen oikeaan aikaan, tarjoilin ruokaa, huomioin vähän lapsia siellä ja täällä. Osallistuin viimeiseen päätökseen käytettävistä vaatteista, sanoin sanani myös kuvista (kuvauspaikkojen, keinutuolien ja mallien järjestys oli sovittu jo etukäteen). Pesin useita kakkapyllyjä, jotta äitien kuvausvaatteet eivät sotkeutuisi. Vaihdoin vaatteita lapsille lukemattomia kertoja. Hyssytelin vauvoja, jotta äidit saivat olla kuvissa isompien lasten kanssa. Hypin keppihevosen kanssa pitkin olohuonetta saadakseni ilahtuneita kasvoja ja kutittelin kuvaajaa samassa tarkoituksessa. Sopisin hyvin kuvausassariksi tilanteeseen, jossa paikalla on paljon lapsimalleja :) Tällä kerralla se oli tietysti kohtuullisen helppoa, koska tunnen kaikki kuvattavat lapset lähes heidän koko elämänsä ajalta. Kun kuvaukset olivat ohi, oli edessä vielä lässähdys, kun kaikki tavarat piti siirrellä takaisin paikoilleen ja ylimääräiset tuotteet kannettava autoon ja kotiin. Onneksi matka ei ollut pitkä, hain loput Sylit tänään.

Kuvaustalon omistajapariskunta suhtautui heidän kotiinsa syntyneeseen sirkukseen uskomattoman kärsivällisesti ja uteliaasti. He hymyilivät vielä kun lähdin illalla! Mallit olivat ensikertalaisia ja myös uskomattoman hyviä :) Kuvaajakin antoi tunnustusta, kuulemma aivan kuin olisi ammattilaisia kuvannut. Kiitos ystävät, lapset, työkaverit ja anoppi (ei tosin minun anoppini). Olitte joustavia ja pärjäsitte tiukassa paikassa. Tai ainkin paikka oli tiukka minulle, ehkä ei muille ollenkaan?

Kuvien muuta sisustusta stailasi Sylin muotoilija Nina Mäkelä assistenttinsa Maimin kanssa. Näistä tilanteista mulla ei ole yhtään kuvaa laitettavaksi tähän, mutta taustat "virallisissa" kuvissa puhukoot puolestaan! Näin vedokset tänään ja olen tosi tyytyväinen suureen osaan kuvista. Kuvaaja säätää vielä väritykset kohdilleen ja pääsen jakamaan niitä kohta kanssanne.

2 kommenttia:

  1. Innolla odotan kuvia! :) Mielenkiintoista ja kivaa oli! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos myös. Minäkin odotan lopullisia kuvia. Taustanne olivat tosi kauniita :) Päivä oli pitkä.

    VastaaPoista