Huhuu

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Syliä markkinoitu Senaatintorilla!

Oma osuuteni Pop-up Pohjanmaa-tapahtumassa (vastedes PUP) alkoi perjantaina. Tulin majapaikastani Espoosta bussilla Kamppiin. Vastassa oli todellista suurkaupunkitunnelmaa, sillä heti Narinkkatorilla soitti Kaartin orkesteri niin jammailevaa musiikkia, että alkoi aivan hymyilyttää. Kiva alku päivälle! Tosin satoi, mutta säätiedotuksen mukaan se olisi ohimenevää.

Ratikasta löysin oikealle teltalle, ja tapasin siellä taidepaja Malaktan mukavat naiset Majan ja Meijun. Syli-keinutkin olivat jo löytäneet tienstä paikalle, olin helpottunut. Majan ja Meijun kanssa sisustimme teltan: levitimme matot, kokosimme osan huonekaluista, purimme askartelutarvikkeet kuljetuslaatikoista. Keinun esittelyyn Senaatintori ei totisesti ole paras mahdollinen paikka: En ole koskaan huomannut, että se on oikeastaan rakennettu isoon mäkeen ja vietti omankin telttamme kohdalla niin, että askarteluun käytetyt pallot vierivät viuh vain teltasta ulos, jos tippuivat maahan. Keinutuolikin oli siis jatkuvasti etunojassa :( Kunnes ihana Jukka neuvoi laittamaan keinun sivuittain. Johan alkoi lyyti kirjoittaa.




Taidepajan tarkoituksena oli askarrella oma pohjalainen, ja ottaa siitä sitten kuva sosiaaliseen mediaan #minunpohjalaiseni #minösterbottning valitsemiensa pohjalaisten maisemien kanssa. Teltassa oli vessapaperirullia, styroksipalloja ja lisäksi kaikkea, mitä kuvitella saattaa askartelussa tarvittavan. Papereita, kankaita, nappeja, paljetteja, pitsejä, nauhoja, liimaa, hileitä, tusseja, lankoja... Lapset ja aikuisetkin innostuivat askartelemaan varsinaisia taidonnäytteitä :) Ohessa omani, mukana jäätelö, pyöräily, kurki ja aurinko.














Ihmisiä alkoi hiljakseen valua tapahtuma-alueelle. Lapsia tuli telttaan askartelemaan ja ohikulkijat kiinnittivät keinutuoliin ansaittua huomiota. Useat vanhemmat herrat ja rouvat tulivat hypistelemään Sylin helmiä. Lapset halusivat keinuun. Lapsiperheiden vanhempia kehotin istumaan. Suurin osa oli ilahtuneita tuolin toiminnallisuudesta ja kauneudesta. Moni kyseli, mihin Syli on tulossa myyntiin. Sain kannustusta myös ulkomaiden markkinoille. Ensimmäiset kaupatkin syntyivät, ja lupasin kotiinkuljetuksen kotiin kaupan päälle :) Jippii! Lisäksi sain yhden keinutuolin kokeiluun kotimaiseen luovanketterään IT-alan yritykseen. Ensiesittelyssä ollut imetystyyny sai tyytyväisen vastaanoton.


















Sää helli tapahtumaa molempina päivinä. Vaasalaisena koin kevään ensimmäiset päivät ilman takkia. En huomannut varoa ja paloin heti :( Lauantaina laitoin huivin suojakseni.



















Lauantaina koettiin myös erikoinen tapahtuma, sillä Suurkirkossa vihitylle hääparille laulettiin tapahtumalavalta kaunista balladia. Pari ja vieraat seisoivat kirkon isoilla portailla ja torillinen väkeä liikuttui heidän kanssaan.

Messut päättyivät viideltä Krista Siegfridsin esittämään Spice Girls klassikkoon Wannabe, ihana päätös tapahtumalle sekin. Sitten vain kamoja kasaan.
Syli päätyi takaisin kuljetusrekkaan.

Tarkoitukseni oli lähteä heti ajamaan kotiinpäin, mutta jalkani olivat niin väsyneet, etten olisi varmasti pystynyt painamaan kaasuakaan... Lojuin pari tuntia Espoossa sohvalla keräämässä voimia.

Nyt Sylit ovat taas olohuoneessamme odottamassa seuraavia seikkailuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti