Huhuu

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ensikertalainen yrittää järjestää mainoskuvauksia

Olen lähdössä isoille messuille Helsinkiin esittelemään Syli-keinutuolia. Siellä olisi hyvä olla jotain kättä pitempää annettavaksi kiinnostuneille. Niinpä päätin pika-aikataululla pistää pystyyn mainoskuvaukset. Kaikkihan olisi helppoa, jos olisi rahaa taskut täynnä, mutta aloittavan yrittäjän arki ei koskaan taida olla niin helppoa (oon kyllä odotellut lottovoittoa).

Malleiksi on siis värvätty ystäviä ja heidän lapsiaan, ystävien ystäviä ja sukulaisia, työkavereita... Kuvauspaikkaa etsin pitkään, koska en halunnut studiokuvia. Lopulta käyttöön löytyi ystäväni perheen kotitalo. Sylin muotoilija Nina suostui mielihyvin auttamaan taustojen ehostamisessa ja kampaaja ja vaatestylisti löytyivät omista kontakteistani. Minulle suositeltiin useita kuvaajia, joista yhdelle onneksi sopi kiireinen aikataulumme (otin yhteyttä perjantaina, ja kuvaus on jo tiistaina) ja joka jo puhelimessa antoi arvokkaita vinkkejä kuvauksia ajatellen. Ystäväni kotiin on siis tulossa äkkiä laskien yli 10 henkeä aikuisia kuvattavia ja henkilökuntaa ja vielä lapset päälle! Eivätpä taitaneet ymmärtää, mihin lupautuivat. En minäkään ihan kokonaan ymmärtänyt, millainen ruljanssi tästä tulee, mutta kerroin kuitenkin, että säpinää tulee riittämään.

Oma osuuteni on kaikkien työn järjestäminen ja kaikkien iloisella mielellä pitäminen. Tähän ikään mennessä olen tajunnut, tärkeintä iloisen mielen ylläpidossa on ruoka. Kuvausten tarjottavat pitää siis suunnitella niin, että ne eivät suttaa kuvattavien vaatteita tai ystävieni kotia ja ne ovat kuitenkin maistuvia lapsillekin ja niitä on riittävästi. Lapsille on tulossa myös hoitaja, mikä toivottavasti osaltaan auttaa kuvausten koossa pitämistä. Niin ja jäähän minulle myös keinutuolien roudaaminen. Onneksi ne ovat kohtuullisen kokoisia, mahtuvat pienen Astramme takakonttiin, tosin yksitellen.

Tunnelmakuvia kuvauksista on tulossa mahdollisesti jo tiistaina, riippuu nyt vähän kuinka myöhälle kuvaukset venyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti