Huhuu

perjantai 15. toukokuuta 2015

Tenkkapoo kangaskaupassa JA verkkokaupassa

Tarkoitukseni oli alunperin painattaa Suomessa omakuosisia kankaita Seestelivingin tyynyjä varten. Kun otin selvää pelkistä painatuskustannuksista, totesin, että tyynyjen hinnat karkaisivat nopeasti tavallisilta asiakkailta, niinpä se on toistaiseksi poissa laskuista. Heti, kun myyntimäärät alkaa olla sen verran isoja, että riski omasta kuosista kannattaa ottaa, teetän omia kuoseja :)

Seuraava vaihtoehto oli siis muut kotimaiset kankaat. Mieleen tuli lähinnä Nanso, Annala ja Marimekko. Nansolla on enimmäkseen trikoota, Annalalla huonekalukankaita ja Marimekon kuosit eivät puhutelleet. Tutkin ruotsalaisia Spiran kankaita, tosi raikkaita ja värikkäitä kuoseja. Sekaisin runsaita ja minimalistisia, puuvillaa ja pellavaa. Mutta ei niistäkään löytynyt täsmälleen sopivaa. Niinpä suuntasin kangaskauppoihin.

Sain kangasnäytteitä postissa isosta nettikangaskaupasta, sieltä löytyi pari suosikkia. Lisää sopivia kankaita löytyi kolmesta "kivijalkamyymälästä". Löysin monta kuosia, joista tykkäsin (ja olisin löytänyt kotiinkin ihania verhokankaita lastenhuoneeseen), mutta en osannut päätellä, mitkä niistä miellyttäisivät mahdollisia ostajiakin. Niinpä päätin järjestää Facebookissa gallupin. Ja on mulla ajatuksia siitäkin, miten niistä tyynyistä saa Seesteen oman näköisiä, jääkää kuulolle :)

Toinen "ikuisuusprojektini" on verkkokaupan perustaminen. Perustin koekaupan pari viikkoa sitten ja ilmoittautuin samalla verkkokauppafirman kauppaesittelyyn. Se oli tunnin sessio, jossa käytiin läpi tärkeimpiä asioita verkkokaupan rakentamisessa. Viimeiset 10 minuuttia kuuntelin ja ajattelin, että en ikinä tule selviämään kaupan perustamisesta yksin, mikä on tavoitteeni. Nyt olen kuitenkin päivän aikana lisännyt tuotteita, värivalikoita, tuoteryhmiä, kuvia, esittelytekstejä, yritystietoja. Monta tuntia meni, ja vasta tuoteasiat alkavat olla kohdillaan. Nyt vielä kaikki ostamiseen, maksamiseen, kuljetukseen ja asiakaskommunikointiin liittyvät asiat ovat tekemättä. Alan katsella muiden verkkokauppoja aivan uusin silmin. En ollut tajunnutkaan, miten paljon kaikkea se vaatii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti