Huhuu

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Vauvaosastolla - taas

Käväisin hakemassa Syli-keinun koeistunnasta Vestiksestä, samalla sain sieltä nipun täytettyjä palautelomakkeita. Mukava lukea, mitä naiset ja lapset olivat tykänneet. Vestiksellä on perhekahvilatoiminnan lisäksi Eftis-toimintaa eli iltapäiväkerhoja pikku koululaisille. Syli olikin joutunut heti kovalle koetukselle. Henkilökunnan palautteen mukaan lapset olivat istuneet, lukeneet ja kiipeilleet keinussa, ja kerrassaan mitään vaaratilanteita ei ollut sattunut. Turvallinen toiminta lapsiperheen myllerryksessä siis lienee taattu.

Vestiksestä keinu matkasi Vaasan keskussairaalan Synnyttäneiden ja naistentautien osasto A4:lle. Jätin pikkuisen autoni huonolle paikalle, mutta ovien lähelle, hätävilkut päällä. Ilokseni ihmiset hymyilivät ja olivat kiinnostuneita, kun raahasin keinuani hissiin ja sieltä pois. Reitti synnärille onkin tuttu, useampi visiitti on sinne jo tullut tärkeissä asioissa.

Apulaisosastonhoitaja otti minut vastaan ja kokeiluun tulevasta tuolista oli selvästi ollut puhetta, koska muitakin testaajia ilmaantui paikalle. Viime visiittini jälkeen potilashuoneisiin oli hankittu pieniä, matalia, muovisia keinuja. Käteviä, mutta ei niissä kauhean hyvää asentoa saa, koska selkänoja loppuu jo lapaluiden alapuolella. Syli-keinu vietiin huoneeseen 10, jossa kaksi äitiä vauvoineen nukkui parhaillaan. Nappasin kuvan keinusta ikkunan edessä, toivotin onnea perheenlisäyksestä ja jätin keinun erittäin tuoreiden äitien testattavaksi.

Vaasan keskussairaala pyrkii olemaan erityisen hyvä sairaala tuoreille äideille ja vauvoille, ja sillä onkin WHO:n vauvamyönteisen sairaalan laaduntunnustus. Myös imetystä tuetaan hyvin aktiivisesti. VKS on siis erinomainen koekäyttöpaikka Sylille. Tuore äiti, vaikka vähän jännittynytkin, saa Sylissä hyvän, tukevan ja sitä kautta rennon asennon. Maitoakin heruu rentona paremmin.

Tässä kuvassa näkyvätkin selkänojan helmien sävyerot. Keinussa on vaaleanharmaita (joka on keinun pääväri) helmiä sekä haaleita vaaleansinisiä ja vaaleanpunaisia helmiä satunnaisessa järjestyksessä.

Autolle päästessäni huomasin ilokseni, että lappuliisat eivät olleet käyneet rankaisemassa tavarantoimittajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti