Huhuu

torstai 24. huhtikuuta 2014

Puuseppiä ja muotoilijoita

Tuntuu kuin deittailisin miehiä tai kävisin jatkuvasti työhaastatteluissa.

Saan kuulla mukavasta miehestä. Soitan hänelle ja ehdotan yhteistyötä. Mies innostuu. Lähetän hänelle salassapitosopimuksen, jonka hän hyväksyy. Sitten lähetän materiaalini Tuotteesta, innostun ja yöllä kehittelen lennokkaita ajatuksia kuinka juuri _tämä_ ammattimies hoitaa kaikki ongelmat ja homma lähtee etenemään. Ja seuraava puhelu/sposti onkin lakoninen toteamus, että "tämä homma on liian vaikeaa, en oikeastaan halua osallistua suunnitteluun" tai "meillähän on vastaava tuote jo markkinoilla". Kun tämä toistuu liian monta kertaa, käy kuten parimarkkinoillakin: alkaa miettiä, onko minusta (Tuotteesta) mihinkään...

Sain kaverin isältä tietää yhdestä mainiosta puusepästä. Kävin hänen sivuillaan ja tosiaan, haluaisin suunnilleen kaikki hänen valmistamistaan tuotteista kotiini. Selvitimme tilannetta muutamia päiviä ja sitten hän totesi, että ei halua olla mukana suunnittelutyössä, koska ei nauti siitä. Sen sijaan hän toteuttaa mitä tahansa puusta tehtynä. Eli ei apua minulle tästä.

Lopulta kävi ilmi, että veljeni kaverin veli on puuseppä ja hänellä voisi olla aikaa ja halua osallistua projektiini. Lähetin hänelle tietopaketin ja ehdotuksen, että hän auttaisi kehitystyössä osakkuutta tai royaltia vastaan ja kantaisi näin osan riskistä. Hän kiinnostui ja kehittelemme yhteistyökuviota eteenpäin.

Tapasin myös ensimmäistä kertaa yrityskummini (kirjoitin yrityskummeista aiemmin). Ensimmäisen kummikokelaan kanssa emme ehtineet tavata ollenkaan, koska hänen kalenteristaan ei tuntunut löytyvän aikaa tapaamiselle. Sain uudeksi kummiksi rahoitusammattilaisen. Meillä oli tunnin tutustumistapaaminen Yrittäjien talolla, mikä oli kätevää, koska saatoimme jutella rauhassa kokoushuoneessa. Selostin kummilleni Tuotetta ja nykytilannetta. Kummini tarjosi kontaktejaan heti avukseni. Hän tuntee useita muotoilijoita, joilta voisi kysyä, haluavatko he lähteä mukaan osin omalla riskillä. Hän lupasi tehdä alustavan tunnustelun ja lopun saisin tietysti hoitaa itse. Otinkin jo yhteyttä yhteen heistä ja katsotaan, mitä tämä suunta poikii. Kummini oli aktiivinen ja tosi pätevän tuntuinen. Sovimme uuden tapaamisen toukokuulle.

Olen taas toiveikas, mutta turhaanko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti