Huhuu

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Jippii, kumppanuus?

Tapasin tänään miehen, jota yrityskummini suositteli mahdolliseksi kumppaniksi Tuotteen muotoilussa. Olin varannut tilan Yrittäjien toimitiloista. Kätevää, siellä on työhuone, jossa on tietokoneet, printterit, kopiokoneet sun muut ja yrittäjät tai kummitoimintaan osallistuvat saa vuokrata sitä 20e:n päivähintaan hoitaakseen työasioita. Joko konttoriksi tai sitten kuten minä, tapaamiseen. Halusin esitellä ajatuksiani Tuotteesta yksityisesti, enkä esim. missään kahvilassa.

Kerroin itsestäni, miten en ole suunnittelualalla enkä myyntialalla ja mistä ideani on lähtöisin. Mies kertoi koulutuksestaan, kesätöistään Muovassa ja nykyisestä pääprojektistaan. Sain ammattitaitoisen ja positiivisen kuvan.

Solmimme salassapitosopimuksen (tällä kertaa munkin osaksi tuli salassa pidettävää tietoa miehen yrityksen kehitysprojekteista, kerron niistä myöhemmin) ja kerroin, nyt jo aika hienoksi säädetyn pp-esityksen avulla, mitä olin ajatellut. Ja jippii, tämä mies oli kohtuullisen innostunut ja sanoi olevansa kiinnostunut tekemään suunnittelutyön valmiiksi tuotteeksi asti, vaikka rahaa alkupanostuksiin ei olekaan liikaa käytettävissä (tässä olisi muuten parantamisen paikka valtiovallalle yritystukiin: Jos työssäkäyvä ihminen saa idean, joka ei liity hänen oman työnantajansa alaan mitenkään, on aika hankala omalla tai lainarahalla ruveta kehittämään uusia tuotteita. Kehitystuet voisivat koskea myös osa-aikayrittäjiä. Onnistuessaan tuotteet kuitenkin toisivat töitä ainakin yhdelle ja luultavimmin useammalle henkilölle).

Mies kertoi tuntevansa edellisistä suunnittelutehtävistään mahdollisen valmistajayrityksen ja keskusteltuamme hieman rahasta, puhuimme myös aikataulusta. Tosin miehen pitää ensin kysyä yhtiökumppaniltaan, mitä tämä ajattelee asiasta. Lisäksi hän jätti itselleen mahdollisuuden perääntyä, mikäli "inspiraatiota" ei tule. Hän kylläkin heitti ilmaan jo muutaman käyttökelpoisen idean.

Tapaamisen jälkeen posket punoittivat ja hengästyttikin hiukan. Tuote ja oma yritys on kohtalaisen hypähdyksen lähempänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti