Huhuu

torstai 8. toukokuuta 2014

Hiljaista edistystä

Yhteistyön tieltä on poissa ainakin vastaanhangoitteleva yhtiökumppani. Muotoilu-mies oli pyöritellyt hyviä (?) ideoita jo mielessään.

Mainitsemani mahdollinen valmistaja oli näyttänyt varovaisen vihreää valoa. Haluankin mennä tapaamaan heitä itse.

Eikö mitään nykyään ole enää tapana laittaa paperille? Asiat etenevät aika pitkälle ilman, että on mustaa valkoisella.

Yrityksen perustaminen alkaa olla ajankohtaista. Varasin ajan Uusyrityskeskukseen saadakseni neuvoja siinä asiassa. Mulla onkin aika paljon kysyttävää aiheesta, varsinkin yrityksen rahaliikenteestä. Esim. seuraavaa mietin: Osakeyhtiön perustamisen minimipääoma on 2 500e. Sen verran siis pitää laittaa johonkin (pääomatilillekö?) ja tämän rahan pitäisi pysyä tallella koko ajan. Yritykselläni ei tietenkään olisi liikevaihtoa saati voittoa (olen viimein selvittänyt itselleni, mitä nämä termit tarkoittavat). Kuluja sen sijaan tulisi. Jos vaikka matkustaisin tutustumaan mahdollisen valmistajan tuotantotiloihin. Mistä nämä rahat sitten otettaisiin? Pitäisikö minun lainata henkilökohtaisista rahoistani yritykselle? Saisinko ilman mitään erityisiä veroja tai muita kuluja ottaa ne rahat yritykseltäni myöhemmin itselleni?

Suurimmat aika hyvin ennakoitavissa olevat kulut tulevat olemaan mainoskulut, joihin tällä tietämykselläni menee helposti 15 000e. 5 000 menee materiaaleihin (kuviin, nettisivuun, logoon jne) ja suunnittelemaani, aika pienimuotoiseen lehti-ilmoitteluun menee 10 000. En tiennytkään, että aikakauslehtien mainokset ovat niinkin kalliita...

Pankkitoiminnot ovat myös suuri kysymysmerkki. Minun pitää avata uusi tili yritykselleni. Lyönpä vetoa, että pankit rahastavat toistaiseksi köyhää yrittäjää perimällä yritystilistä esim. 500 euron avausmaksun ja 100 euron kuukausimaksun... Juuri näin Nordean yrittäjille suunnatun mainoksen jossain lehdessä. Taidan kysyä ensiksi sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti