Huhuu

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Uusnimetönnä

Yritykseni sai ensimmäisen kirjeen :) Se oli Patentti- ja rekisterihallitukselta, johon osakeyhtiön perustamisilmoitukseni päätyi. Olin tyytyväinen ja avasin kirjeen autossa matkalla kesäloman viettoon. Mutta voih, yritykseni nimiehdotusta ei hyväksytty. Olin kuullut, että tämä on todella yleistä (perustamislomakkeeseenkin pitää täyttää kolme nimiehdotusta), mutta toivoin, että oma nimiehdotukseni menisi läpi. Hylkäyksen perusteena oli, että nimen osa on suomalainen sukunimi.

Tässä sitten voisi miettiä, että aika vähän on sellaisia sanoja, jotka eivät ole suomalaisia sukunimiä? Järvi, Kivi, Kuusi, Lamppu... Auto, kuume ja vauva eivät tunnu olevan kenenkään sukunimiä, mutta Tuote tai yritykseni ei mitenkään kyllä liity niihin. Prh:n sivulta tarkistaessani huomaan seuraavaa: "Sukunimiksi rekisteriviranomainen katsoo yleensä nimet, jotka ovat käytössä ainoastaan sukuniminä eivätkä siis tarkoita mitään muuta." No nuo esimerkit kyllä tarkoittavat jotain muuta, mutta ilmeisesti valitsemassani yritysnimessä oleva sukunimi ei tarkoita mitään muuta. Ja niin kauan kun sitä suunnittelin ja pääsin mielestäni hyvään lopputulokseen. Kolmas vaihtoehto listastani olisi kelvannut, mutta se on kokonaan englanninkielinen, enkä halua sellaista nimeä.

Toisen sukunimeä saa kuitenkin käyttää "asianmukaisella suostumuksella". Eli jos kysyn kyseisen sukunimen omistavilta, että saisinko käyttää heidän nimeään yritykseni nimessä? Facebookissa näyttää olevan 7 sen nimistä henkilöä. Tai sitten yritän todistaa, että nimi itseasiassa tarkoittaa jotain muutakin?

Täytynee aloittaa nimen keksiminen alusta :( Prh:n varmistuskirjettä odotellessani en sentään hönkäillyt nimeä laajalti täällä/perustanut Facebooktiliä/sen suuremmin pohtinut markkinointisloganeita. Uuden nimen keksimiseen on kuukausi aikaa.

Josta puheen ollen, sain huonoja uutisia myös markkinointiin liittyen. Minulle Uusyrityskeskuksessa mainostettua Yritystoiminnan kehittämispalvelua eivät saakaan käyttää aloittavat yritykset, vaan se on suunnattu jo jonkin aikaa toimineille yrityksille. Olin jo pitkälti suunnitellut käyttäväni näitä errrittäin kohtuuhintaisia palveluja. Tehnyt listaa, mitä haluan palvelun aikana selvittää ja löytänyt sopivan henkilön palveluntarjoajien listalta, sekä aikatauluttanut palvelun käytön ensi syksyksi. Näyttää siltä, että minun on yritettävä tehdä nuo asiat itse, tai sitten panostettava huomattavia summia rahaa saadakseni ne ostettua normihinnoilla.

Täytynee jättää kesälomahoukutukset väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti