Huhuu

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Nimi ei vaan natsaa

Hartaasti odottamani kirje Prh:sta kolahti luukkuun perjantaina (sillä aikaa kun olin vetämässä vesiperää muistikirjan hankinnassa: miten voi olla niin vaikeaa yhdistää kaunis ulkoasu, hyvälaatuinen paperi ja helppo aukeavuus samaan yksilöön?). Repäisin sen kiireesti auki. Ja selvityksestäni huolimatta nimiehdotustani ei ollut edelleenkään hyväksytty. Samalla perusteella kuin ennen, se on sukunimi, joka ei tarkoita mitään muuta. Tämä siis vaikka olin lähettänyt sinne n. 10 kohtaa, joissa kyseinen sana esiintyy tavallisessa tekstissä, lainattuna eri-ikäisistä kirjoista ja lehtiartikkeleista. Perusteena oli, että tämä on "kirjailijoiden ja runoilijoiden käyttämää tekstiä". Mitä hittoa, kysyn vaan. Lisäharmia aiheutti se, että ainoalla keksimälläni erityylisellä nimelläkin on este: osittain saman niminen yritys (esim. ehdotukseni on kaunis päivä ja heidän yrityksensä on kaunis ilta) ja joka lisäksi toimii osin samalla alalla. (ei ihme, ettei yrittäminen ole Suomessa suosittua (?), kun jo nimenkin saaminen on näin vaivalloista.) Pitäisi vain laittaa pystyyn yritys, jonka nimi olisi suoraan nimeni ja kotikaupunkini. Tosin sitä olisi huono markkinoida ja mitä se kertoisi yrityksestäni tai tuotteistani.

En kuitenkaan vielä luovuta nimessä. Kuulemma vasta se, että sana löytyy sanakirjasta, tekee siitä "salonkikelpoisen". Niinpä aion viettää tunteja googlen ja tarvittaessa kirjaston uumenissa.

Päätän ruveta tässä kutsumaan toista tuoteideaani Tuote2:ksi. Olen sopinut ensi viikolla tapaavani sen tiimoilta mahdollisen valmistajan. Tuote2 on (luullakseni) helpompi nakki kuin Tuote: pystyn itse suunnittelemaan ja testaamaan sen. Eikä se ole niin kalliskaan. Taitaa silti vaatia useamman tuhatlappusen, joten syksyksi suunnittelemani matka kaverin luokse Sveitsiin taitaa tyssätä siihen...

Nyt pitäisi vielä päättää, haluanko lanseerata Tuote2:n ennen kuin Tuote tulee valmiiksi, vaiko kaiken yhdellä kertaa? No onhan tässä vaikka kuinka muitakin aukinaisia asioita, ei sillä. En varmaan pysty edes kuvittelemaan, mitä kaikkia. Taitaa olla aika sopia uudesta tapaamisesta yrityskummini kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti