Huhuu

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Mitä mukaan Uusyrityskeskukseen?

Olen pohtinut edelleen, miten pitäisi valmistautua tapaamiseeni Uusyrityskeskuksessa. Mulla on nyt netistä katsottuna muutama esimerkkikuva sekä pari esimerkkikuvaa kotoa livetilanteessa. Raha-asioita en ole oikeastaan valmistautunut esittämään, koska juuri niistä haluan kysyä, kun sinne menen. Katselin Leijonan luola USA:ta, vaikka en olekaan vielä siinä tilanteessa, että yrittäisin myydä ideaani/yritykseni toimintaa rahoittajille.

Uusyrityskeskuksen sivuilla on näköjään jonkinlaista selostusta. Tähän olisi ehkä pitänyt tutustua jo aiemmin. Ehdin nyt kuitenkin lukaista sitä: "Yrittäjänä vapauden myötä lisääntyy vastuu omasta onnistumisesta. Menestyksekäs liiketoiminta edellyttää velvollisuuksien täyttämistä ja motivaatio työhön täytyy pystyä säilyttämään. Joskus yrittäjyys voi tuntua yksinäiseltä. Siksi on tärkeää, että yrittäjyys lähtee kovasta halusta tehdä työtä." Olen kyllä vähän laiska. Mahtaako tämä olla mun juttu ollenkaan... Joka toinen kerta, kun ajattelen ideaani ja yrityksen perustamista, minua melkein naurattaa. Joka toinen kerta taas ajattelen, että kyllä tämä voi olla ihan hyvä juttu ja onnistuakin. Luulen, että sellaiset "oikeat" yrittäjät ja ideoijat uskovat asiaansa raudanlujasti. Enpä tiedä.

Yrittäjän perustamisoppaassa kerrotaan, miten yritys käytännössä käynnistetään ja mitä pitää pohtia ja tehdä rahoituksen saamiseksi (siis liiketoimintasuunnitelma). Mutta ei siellä kerrota, kuka auttaa, kun pitää löytää muotoilija tekemään todeksi ideani siten, että tuote on kaunis, toimiva, sopiva teolliseen tuotantoon ja vielä hinnaltaan sopiva (tämä lienee vaikein kohta).

Suurimmat huoleni tässä vaiheessa ovat:
*tuoteideani onkin oikeasti huono
*en yhtään tiedä, miten löytäisin muotoilijan ja tavaran tekijän
*minulla ei ole yhtään rahaa sijoitettavaksi yritykseen (tililläni on n. 1000e) eikä asuntolainan myötä myöskään halua ottaa lainaa yrityksen aloittamiseksi
Näihin asioihin haluaisin erityisesti paneutua, kun menen keskusteluun ensi maanantaina.

Ja sitten pinnallisempiin aiheisiin: kävin kampaajalla muodonmuutoksessa, tyylini todella kaupasikin jo päivitystä. Nyt voin siistin näköisenä mennä tapaamiseen. Ulkonäöllä on suuri merkitys omaan itsevarmuuteen suurella osalla naisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti