Huhuu

maanantai 20. tammikuuta 2014

Päässä kiertää

Nyt kun asia on edes jollain lailla laitettu rullaamaan, ajatukset tuotteeseen ja yritykseen liittyen pyörivät melko lailla päässäni. Tuoteideaa olen kehitellyt jo pitempään, joten se ei niinkään, mutta markkinointi. Kenelle yrittäisin tuotetta myydä? Sain jo uusia ideoita mainoskuvauksiinkin. Mutta mistä löytäisin sopivia, eri ikäisiä malleja kuvauksiin ilmaiseksi? Täytynee kysellä kavereilta, jos ikinä siihen asti tässä yrityshommassa päästään. Mitä kautta lähtisin tuotetta myymään? Olen taas aivan asioiden edellä.

Kaverini Tuomas on ollut keksimässä Biolanin Ilo-kasvatussarjan tuotteita ja tehnyt kokeiluja kotonaan sekä yhteistyötä sarjan muotoilijan, Katie Bednarzin kanssa. Häneltä taidan kysellä, miten asiaa hoidetaan, kun kehittäjänä (ja varmaankin myös maksajana) on jo valmiiksi toimiva ja tuotekehitystä harrastava teollinen yritys.

Koska odottavan aika (odotan siis tapaamista Uusyrityskeskuksessa, se on vasta viikon päästä) on pitkä, olen kirjoittanut asioita pois päästäni surraamasta sitä mukaa kun niitä on sinne ilmaantunut. Niinpä asiat ovat epämääräisesti jäsenneltynä ruutupaperilla. En tiedä, miten valmiiden suunnitelmien ja laskelmien kanssa keskukseen yleensä mennään, mulla ei ainakaan mitään ekseleitä ole mistään. Mutta luulisi, että siellä sitten neuvovat?

Siihen asti ei auta kuin elää arkea eteenpäin. Mulla on ollut kauan kesken tuoliprojekti: maalaan pari keittiön kulahtanutta valkoista Ikean tuolia vaaleanvihreiksi. Sain idean sisustuslehdestä. Vihreän sävy löytyi keittiössä olevista, lahjaksi saaduista pikkutauluista ja sopii keittiöön muutenkin sekä on ihanan keväinen (kai keväästä saa jo haaveksia?)
Hajotin osiin, hioin, maalasin kahteen kertaan Tikkurilan Empire-kalustemaalilla ja kokosin. 0,225 l:n purkki muuten riitti tarkkaan kahteen tuoliin, jäljelle ei jäänyt kuin tippa. Projekti kesti hajotuksesta tähän päivään varmaan kaksi kuukautta... Mulla on ollut tarkoituksena maalata vielä kaksi samanlaista tuolia haalealla vaaleanpunaisella (kyllä, karkkikeittiö), mutta voi olla, että se osoittautuu liian työlääksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti