Huhuu

maanantai 17. helmikuuta 2014

Muotoilukeskus Muova

Tapasin tänään muotoilijan paikallisesta muotoilukeskuksesta, Muovasta. Sain mennä paikalle illalla koska se sopi minulle paremmin, tilat olivat hiljaisia. Näkyvillä oli kuitenkin tavaroita ja ympäristöjä, joita Muova on ollut mukana muotoilemassa. Tapasin muotoilupäällikön, jonka kanssa olimme mielestäni hyvin yhteisellä aaltopituudella. Esittelin hänelle saman alustuksen, jonka pidin UYK:ssa. Olin lisännyt siihen muutamia kuvia vastaavanlaisista tuotteista, joiden tyylisen haluaisin oman Tuotteeni olevan. Lisäksi olin napannut netistä kuvia ympäristöistä, joissa ajattelisin Tuotetta käytettävän. Näin ajattelisin antavani muotoilijoille parhaat lähtökohdat suunnitella jotain sellaista, mitä minäkin ehkä ajattelen.

Kerroin, että tuoteidea tuli mummulan saunassa ja mitä olin Tuotteesta ajatellut. Tälläkin taholla oli hyvin tietoa rahoitusmahdollisuuksista. Kävi ilmi, että sekä Tekesin että ELY-keskusten kehitysrahoissa on tapahtunut/tapahtumassa suuria muutoksia vuodenvaihteen ja rahoituskausien vaihtumisen myötä. Ilmeisesti ainakaan oman alueeni ELY-keskuksessa ei oikein tiedetä, millä perusteilla/työkaluilla uutta kehittäviä projekteja aletaan rahoittaa.

Annoin alustukseni keskuksen sisäisen pallottelun käytettäväksi. Sovimme, että muotoilupäällikkö kollegoineen keskustelee sopivasta lähestymistavasta. Alustavasti hän ajattelin sopivaksi konseptoinnin, joka sisältää tarkempaa toiminnallisuuden suunnittelua kohderyhmäspesifisti, erilaisia yksityiskohtaisia kuvia sekä kohderyhmälle toteutetun kyselyn: haluaisitko käyttää ja ostaisitko, jos hinta on 500e. Sen päälle tulisi sitten vielä prototyyppien valmistus. Ensin keskuksen omin työvälinein ja sen jälkeen puusepällä tai sitten suoraan mahdollisella valmistajalla. Sovimme myös, että menemme hänen kanssaan yhdessä keskustelemaan ELY-keskukseen näistä asioista vastaavan ihmisen kanssa, kunhan löydämme ajankohdan, joka sopisi kaikille.

Kaikenkaikkiaan rohkaisevaa. Keskiviikkona menen yksityiseen muotoilutoimistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti