Huhuu

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Muotoilu

Perjantaina sain kommentit liiketoimintasuunnitelmaani UYKsta. Ohjeen mukaan kaikki rahalaskelmat täytyy saada kuntoon ennen kuin rahoitusta voi hakea. Rahalaskelmissa täytyy arvioida mm. varaston kustannuksia, ensimmäisen kolmen kuukauden kuluja ja ensimmäisen vuoden myyntimääriä. Näin ollen laitoin tuulemaan. Mietin, mitä kuluja ainakin tulee yritykseni alkutoiminnassa.
Soitin paikkakunnallani toimivaan muotoilukeskukseen, josta sain kuulla UYKssa. Sovimme tapaamisesta, jotta voisin selittää projektiani ja tarpeitani ja sitten saada hinta-arvion. Luin lehdestä eräästä muotoilutoimistosta, josta olin kuullut hyvää jo aiemmin. Otin yhteyttä myös sinne ja sieltä vastattiin, että soitellaan maanantaina. Tarvitsen hinta-arvion sieltäkin. Se olisi ainakin yksi, merkittävä, kuluerä.
Mailasin kahteen mainostoimistoon. Toinen ottaisi kuvat, voisi suunnitella visuaalisen ilmeen ja tehdä nettisivut ja esitteen. Toinen voisi suunnitella visuaalisen ilmeen, mm. logot ja tehdä nettisivut sekä painaa erityyppisiä mainoksia. Kysyin hintatietoja.
Mailasin kolmelle sopivalle ystävälle, joita pyysin mainoskuviin malleiksi (jos sinne asti koskaan päästään). He lupautuivat tulemaan. Lupasin korvaukseksi ruokaa, ja jos yritykseni alkaa joskus toimia voitollisesti, lupasin viedä heidät myös risteilylle.

Yksi tärkeä päätettävä asia on Tuotteen jakelu. Mieluiten veisin jokaisen kappaleen ostajalle henkilökohtaisesti, mutta se ei taida onnistua. Normipostissa ei Tuotetta voi lähettää, se on liian suurikokoinen. Täytyy selvittää kuljetusyhtiöitä (Itella, Kaukokiito, Matkahuolto, mitä niitä oikein mahtaa olla) ja kysellä heidän taksojaan. Koska myöskään valmistaja ei ole tiedossa, täytyy arvata sekä lähtöpaikkakunta, että Tuotteen paino... Aika paljon arvailtavaa ylipäätään.

Että jos joku tietää hyvää muotoilijaa, opiskelijaakin, joka on kiinnostunut isohkon puuhuonekalun muotoilusta ja jolla on kontakteja alan yrityksiin, ottakoon yhteyttä. Samoin joku, joka hoitaa mainontaan ja logoihin liittyviä asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti