Huhuu

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Designtoimisto Buorre

Tänään oli toisen muotoilutoimiston vuoro. Tai desing-toimisto kai on oikeampi sana. Sain taas mennä ilta-aikaan. Tällä kertaa kävin Buorressa. Tapasin Pauluksen, jonka kanssa keskustelimme jälleen Tuotteesta, näytin kuvia. Hän otti esiin runsaasti taloudellisia näkökohtia. Näkökulma tuntui selvästi erilaiselta kuin Muovassa, koska siellä puhuttiin enemmän mielikuvista ja fiiliksistä ja konseptista. Buorressa taas enemmän rahasta. Toki raha on sikäli ratkaiseva tekijä, että jos Tuote on liian kallis, tarpeeksi moni ei osta sitä, en saisi yrityksestä elantoani ja niin koko idea jäisi hyödyntämättä. Pauluksen mukaan on helppoa suunnitella Tuotteesta sellainen, että se maksaa kuluttajalle 1500e. Mutta hankala suunnitella sellainen, joka maksaa 500e. Ehkä se on jopa mahdotonta niin, että Tuote kuitenkin olisi laadukas ja linjakkaan tyylikäs. Kaikkien (tarpeeseen tulevien) laskuesimerkkien jälkeen tuli vähän lannistunut olo. Onkohan minusta sittenkään tähän.

Minun pitäisi tietää enemmän yrityksen pyörittämisen kustannuksista. Jälleen huomaan, että joku yrittämiseen liittyvä kurssi pitäisi olla käytynä. Tänään oli lehdessä ilmoitus aikuiskoulutuskeskuksen kurssista, joka kestäisi neljä viikkoa. Soitin oikein ja kysyin, että millainen kurssi. Kolme päivää lähiopiskelua ja kaksi kotitehtäviä joka viikko. Ei ole mahdollista minulle. Puhelimessa keskustelimme yrittäjän ammattitutkinnosta, joka puolestaan on sen 40 ov ja tapahtuu enimmäkseen monimuoto-opiskeluna. Mutta se taas kestää vuoden, sisäänotto on onneksi sentään liukuva ts, voi aloittaa milloin tahansa. Voisikohan siinä aloittaa niistä asioista, jotka tuntuvat olevan eniten hakusessa (raha-asioista)? Tuo neljän viikon kurssi maksaa 150e. Muista hinnoista en tiedä. Menen aikuiskoulutuskeskukseen juttelemaan ensi viikolla, kuulen heidän tarjoamistaan vaihtoehdoista. Oikeastaan minulle riittäisi vinkki hyvästä ja ymmärrettävästä kirjasta aiheena: miten yrityksen taloutta suunnitellaan ja lopussa sanasto... Taloussuunnitelmat pitää tietysti olla tehtynä liiketoimintasuunnitelman rahoitussuunnitelmaan ennen kuin rahoitusta voi hakea.

Löysin tietoa yrityskummeista ja täytin lomakkeen etsiäkseni itselleni kummia. Kyseessä on siis mentoritoiminta, jossa kokeneempi yrittäjä neuvoo uudempaa yrittäjää erilaisissa asioissa. Hakija voi hakemuksessaan määritellä, millaisissa asioissa hän haluaa kannustusta, neuvoja ja keskustelua. Mentorin on tarkoitus auttaa myös verkostoitumisessa. Yrityskummit on jaoteltu maantieteellisiin alueisiin. En ole varma, onko nyt vielä liian aikaista yrityskummille, mutta siihen varmasti osataan ottaa kantaa siellä päässä.

Sain tietoa myös Tuotteen lähettämisestä asiakkaille Itellalta. Arvioin painon ja mitat. Itellasta arvioitiin, että sen kokoisen paketin nouto varastosta ja toimittaminen kotiin asiakkaalle maksaisi keskimäärin 100e kpl, eli aivan liikaa. Suuri hinta selittyy suurella pohjakoolla. Täytyy kysyä muualtakin.

Sitten nukkumaan, edelleen hieman lannistuneena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti